[FSX] Znikające tekstury kokpitu i kadłuba w default B737

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Adriano
Cadet
Cadet
Posty: 38
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006 14:51
Skąd jesteś: Wołomin

[FSX] Znikające tekstury kokpitu i kadłuba w default B737

Post autor: Adriano »

Witam forumowiczów. Od wczoraj mam problem i zwracam się do Was o pomoc. Otóż około 5 minut po starcie, misja Amsterdam Londyn znikają tekstury kokpitu, duża część poszycia kadłuba oraz winglety na defaultowym 737. Sprawdzałem na 747 i jest ok. Posiadam oryginalny FSX Gold Edition, acceleration zainstalowane i nic więcej nie było instalowane i modyfikowane. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam
Dodam tylko że nie mogę wstawić tych zdjęć, klikam załącz plik i nic, a po wciśnięciu w symulacji kombinacji Shift 1 wszystkie przyrządy są widoczne.
Ostatnio zmieniony śr 17 gru, 2014 21:02 przez Adriano, łącznie zmieniany 2 razy.
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Posty: 2733
Rejestracja: pt 18 lut, 2005 01:25
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Użyj dowolnego serwisu oferującego hosting zdjęć, jak na przykład imageshack czy imgur.
Czy dzieje się to tylko w misji czy również podczas swobodnego lotu?
viewtopic.php?p=112129#112129
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG Z390 TOMAHAWK, i5 9600K, 2x16GB dual, GTX1080, W10, P3D 4.5
Adriano
Cadet
Cadet
Posty: 38
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006 14:51
Skąd jesteś: Wołomin

Post autor: Adriano »

Krzysiek wydaje mi się, że konfiguracja sprzętowa jest w opisie. A co do misji czy free flight właśnie sprawdziłem i przy wyborze każdego samolotu oprócz 737 są wszystkie tekstury.

link do screena
http://imgur.com/GFfJD6M,EZ80geE#0
http://imgur.com/GFfJD6M,EZ80geE#1
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 70
Rejestracja: wt 28 lis, 2006 13:40
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Biały »

Dodaj wpis HIGHMEMFIX=1 w fsx.cfg, sekcja [GRAPHICS]. Plik jest w Dysk systemowy/Użytkownicy/"Twoja nazwa"/AppData/Roaming/Microsoft/FSX
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
Adriano
Cadet
Cadet
Posty: 38
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006 14:51
Skąd jesteś: Wołomin

Post autor: Adriano »

Biały pisze:Dodaj wpis HIGHMEMFIX=1 w fsx.cfg, sekcja [GRAPHICS]. Plik jest w Dysk systemowy/Użytkownicy/"Twoja nazwa"/AppData/Roaming/Microsoft/FSX
W której pozycji wkleić w sekcji graphics?
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 50
Rejestracja: pn 14 cze, 2004 10:20
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: adams99 »

Ja wrzuciłem jako pierwszy wpis. Od tej pory wszystko wyświetla się jak trzeba.
Adriano
Cadet
Cadet
Posty: 38
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006 14:51
Skąd jesteś: Wołomin

Post autor: Adriano »

Hej. Sorki, że tak późno, ale praca....... Zaraz sprawdzę. Dzięki

[ Dodano: Czw 18 Gru, 2014 20:52 ]
Przykro mi Adam, ale też nic z tego. Odczekałem około 10 minut na płycie lotniska i znów brak części tekstur. Jak pisałem wcześniej po wyborze w free flight 737 już ich brakuje, a na innych jest ok. Chyba niezbędna będzie reinstalacja FSX. Dzięki za pomoc
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Posty: 50
Rejestracja: pn 14 cze, 2004 10:20
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: adams99 »

Może jeszcze coś z plikiem cfg pokombinuj. Grafę mam taką samą, procek i7 więc teoretycznie sprzęt mamy zgodny.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Posty: 932
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 16:09
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

To zasadniczo inny symptom, ale pewne podobieństwa są. Możliwe, że jakiś skrypt gauge nie ładuje się poprawnie i powoduje zniknięcie tekstur, które powinny po nim być załadowane.

1. Czy masz wszystko poprawnie zainstalowane?
2. Sprawdź w fsx.cfg czy w sekcji [Trusted] masz jakieś wpisy zakończone =-1 lub =-2 (istotny jest ten minus). Jeśli tak - usuń minusy.
Adriano
Cadet
Cadet
Posty: 38
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006 14:51
Skąd jesteś: Wołomin

Post autor: Adriano »

Cześć. Wydaje się wszystko zainstalowane poprawnie. Od ponad pół roku wszystko śmigało jak należy, aż do teraz. Dodam że był to czysty FSX + acceleration i oczywiście oryginał. Jutro będę reinstalował, także zobaczymy jak będzie. A te minusy we wpisach sprawdzę.

[ Dodano: Nie 28 Gru, 2014 15:03 ]
Hej. Niestety żadnych minusów we wpisach nie zauważyłem. Ale już jestem po formacie (musiałem z innych powodów) i jest ok. Dzięki za pomoc.
AsROCKZ77 EXTREME4, Intel Core i5-3570k 3.40GHz, NVIDIA GeForce GTX660 2GB, 8GB RAM, WIN7/64
ODPOWIEDZ